Konst i örebro län logotyp

Utställning: Marlou Jaspers Art

2021-11-18

Utställningen Marlou Jaspers Art visas på Laxå konsthall från den 16 november till den 14 december.

 Mitt namn är Marlou Jaspers, jag föddes i Nederländerna 1995, flyttade till de Värmländska skogarna med min familj runt 10-års-åldern och bor idag i Örebro. Dit flyttade jag då jag blev antagen på Örebro Konstskola år 2015, som var den tydliga starten på att rikta in målet på att bli fulltidskonstnär, vilket jag är idag.

I mitt konstnärskap jobbar jag utöver akryl främst med oljemåleri, som till större del omfattas av konceptuell surrealism och magisk realism. Verken är centrerade på den naturliga världen som sätts i kontrast med dagens tid av förändring orsakad av människan. Jag lär mig om och vill sprida vidare vad människans handlingar medför för konsekvenser för allt levade, både miljömässigt och socialt, med budskap om den vardagliga men ofta förbisedda verkligheten. Till större del skildrar jag detta idag i någon form av imaginär undervattensmiljö, oftast med djuren i fokus. Jag inspireras kort sagt av allt runtomkring mig – stora ämnen som havets mysterier under ytan, djurrikets under, resande och upptäckande av kulturer och andra människors perspektiv, men också små detaljer som mossa på ett träd, en liten planta som trängt sig igenom den hårda asfalten, eller ankorna som guppar runt på vattnet.

Fram tills nu har jag ställt ut mina tavlor i ett flertal städer i Sverige, bland annat Örebro, Stockholm, Katrineholm och Arvika, men även i utlandet där de gått att se i Innsbruck och Berlin samt funnits representerade genom gallerier i London och Madrid. Flera av mina verk finns idag representerade av Örebro Region Län.

Läs mer på Laxå konsthalls hemsida.