Konst i örebro län logotyp

Utställning: Del LaGrace Volcano

2021-08-30

Den 28 augusti slår Örebro konsthall upp dörrarna för den nya konsthallen med placering i Kulturkvarteret. 

Första utställare blir en konstnär från Örebro som aldrig tidigare ställt ut på hemmaplan, Del LaGrace Volcano, amerikansk konstnär och aktivist bosatt i Örebro sedan 2006. 

 Del LaGrace Volcano, f. 1957 i Kalifornien, har under flera decennier byggt upp ett unikt och mångfacetterat konstnärskap som utmanar våra föreställningar och vidgar våra erfarenhetsvärldar. Del LaGrace Volcano arbetar huvudsakligen med fotografi och film och räknas som en av de stora pionjärerna inom queer konst. Hens bildvärld innehåller referenser till både konsthistoria och populärkultur och kombinerar ett dokumentärt och ett teatralt iscensatt fotografi. 

I utställningen LOVE LUST LEGACY på Örebro konsthall visar Del LaGrace Volcano ett urval av fotografi och film som undersöker föreställningar om kön, kropp och identitet. De fotografiska verken spänner över hela Volcanos 40-åriga karriär med nedslag från olika platser och personer med dess inneboende berättelser. Volcanos fotografier ger visuell röst åt de som blir avporträtterade och utmanar fördomar, rådande normer och stereotyper. Resultatet är personliga och ocensurerade porträtt av queera kroppar där vi får möta kärlek, lust och mod. 

Utställningen LOVE LUST LEGACY på Örebro konsthall är den största presentationen av Del LaGrace Volcanos konstnärskap som visats i Sverige. Premiärutställningen i Örebro konsthalls nya lokaler intill det nybyggda Kulturkvarteret är en lustfylld hyllning till mångfald och öppenhet. 

LOVE LUST LEGACY öppnar under Nerike Pride som firar 50 år sedan den allra första Prideparaden i Sverige ägde rum i just Örebro 1971.

Läs mer om Del på www.dellagracevolcano.se 

Kontaktkonsthallen@orebro.se

Öppettider
Måndag stängt 
Tis-tors 11-18 
Fre 11-16 
Lör-sön 11-15