Konst i örebro län logotyp

Feriepraktik bild och form sommaren 2018

2018-02-27

Feriepraktik bild och form sommaren 2018

Feriepraktiken inom bild och form genomförs i Yxhult, Hällabrottet under tre sommarveckor.

Under feriepraktiken får du som är konst- och hantverksintresserad möjlighet att prova på att arbeta som skulptör och konstnär under handledning av professionella skulptörer och konstpedagoger. Målet är att ge grunder i att arbeta med enklare material som t.ex. lättbetong, lera och täljsten.

Det dagliga arbetet består av hela skaparprocessen – från idé, skissarbete till att öva teknik och arbeta med olika typer av verktyg. Detta görs individuellt och i samarbete med andra ungdomar. Under feriepraktiken anordnas dessutom studiebesök, bildvisning, samt föreläsningar i olika relaterade ämnen t.ex. i teknik och konsthistoria. Du kommer också att vara med i planeringen och genomförandet av en vernissage.

Samtidigt och på samma plats som feriepraktiken anordnas en internationell skulptörsworkshop. En viktig tanke med arrangemanget är att alla tillsammans skapar en kreativ mötesplats och kan utvecklas konstnärligt med varandra. I slutet av feriepraktiken och workshopen anordnas en gemensam vernissage där alla deltagare får möjlighet att visa sina verk för publik.

Du bör ha intresse för bild och form och tycka om att jobba med hantverk och skapande.

Bifoga ett personligt brev där du beskriver varför du vill delta. Beskriv också om du har tidigare erfarenheter av att arbeta med bild, konst och skapande. Efter anmälningstidens utgång kommer vi att kalla ett antal sökande till intervjuer innan slutligt urval görs.

Veckor: 26-28

Sökande från hela länet välkomnas!

Har du frågor är du välkommen att kontakt: Ulrika Stigbäck, Utvecklingsledare bild och form, telefon 072-147 53 72, e-post: ulrika.stigback@regionorebrolan.se

 

Praktisk information om feriepraktiken hittar du här https://www.regionorebrolan.se/feriepraktik

Mellan 1-14 mars hittar du feriepraktikplatserna via denna sida lediga jobb-sida