Konst i örebro län logotyp

Bozigid Daidova & Engla Mellin

2021-06-29

Just nu pågar två digitalt "Online 3D utställningar" med bildelever av Kulturskolan Garnalia. Utställningarna pågår från 23 april fram till den 23 Augusti. "Online 3D utställning" är en unik upplevelse som är tänkt att påminna om känslan att besöka ett riktigt galleri.

Bozigid Daidova
Kulturskolan Garnalia presenterar här konstutställningen ” Epic World ” av Bozigid ”Bosse” Daidova. Alla hans verk är tecknade med stiftpenna på papper. Hans konstverk är ofta inspirerade av serietidningar med en bildvärld i ett fantasifullt och mytologiskt universum fyllt av sagohjältar.

Trots sin unga ålder är Bozigid ”Bosse” Daidova är begåvad och har redan fördjupade kunskaper inom bildkonst. Hans konstverk är väl genomarbetade verk med en stor detaljrikedom och ett stort känslomässigt uttryck.

Tryck här för att besöka Bozigid Daidovas utställning Epic World

Engla Mellin
Kulturskolan Garnalia bedriver "Art Camp" med stöd av Kulturrådet. "Art Camp" är en kostnadsfri verksamhet i vilken barn och ungdomar kan bekanta sig med olika konstformer och utforska olika konstuttryck. En av deltagarna heter Engla Mellin, som blir 15 år i sommar. Hon började måla och teckna hösten 2020.

Engla beskriver:

"Jag målar oftast genom känslor. Måla och teckna är en av få saker som gör att jag kan koncentrera mig. Det är rogivande och väldigt roligt. Jag hoppas kunna utveckla mitt konstnärskap och vill testa olika metoder för att lära mig mer."

Tryck här för att besöka Engla Mellins utställning