Konst i örebro län logotyp

Dorina Mocan och Christer Lönngren - I magisk omgivning

2019-10-16

De senaste dryga 20 åren har Dorina Mocan och Christer Lönngren producerat många utställningar runt om i världen, på platser allt från Östersund och Shanghai till Lund och Berlin. Dorina Mocan har samarbetat med Konstfrämjandet Örebro i över 25 år och ställer ut nu för första gången tillsammans med sin livskamrat skulptören Christer Lönngren.

Dorina Mocan

Hon är utbildad konstnär på Konstakademin i Cluj, i hemlandet Rumänien. Hon är en välkänd konstnär, både nationellt och internationellt. Dorina Mocan har blivit kallad ”en renässansmålare i vår tid.” Unga flickor har varit ett återkommande motiv i hennes konstnärskap ända sedan 80-talet. De ”antyder saga, myt och framtidstro i en vilja att förändra världen med fantasins fulla kraft. Se dem i ögonen. De är framtiden.”

Christer Lönngren

En skulptör som skapat sin alldeles speciella relation till stenen, både som material och som konstnärlig inspirationskälla. Han har under de senaste tjugo åren nått såväl nationell som internationell framgång och finns representerad i offentliga och privata samlingar samt med utsmyckningsuppdrag i Europa, Asien och USA.

Tid: 19 oktober - 10 november
Plats: Konstfrämjandet Bergslagen
Vernissage: 19 oktober

Konstfrämjandet Bergslagens öppettider