Konst i örebro län logotyp

Anna-Karin Boo, Christina Råhlén och Jan Hermansson — Olika

2019-11-28

Konstfrämjandet Bergslagens sista utställning för i år 

Det är en samlingsutställning med Anna Karin Boo, Christina Råhlén och Jan Hermansson med namnet "Olika".

Trion träffades på Örebro Konstskolas tvååriga utbildning 2017. Det är första gången de ställer ut i Örebro tillsammans men de har tidigare var för sig haft utställningar på andra orter i länet. Anna Karin Boo bor i Örebro, Christina Råhlén i Glanshammar och Jan Hermansson i Ramshyttan.

Anna Karin Boo
Hon är målare och skulptör och på Konstfrämjandet visar hon både målningar och skulpturer. Hennes konst tar oftast sin utgångspunkt i barnets värld där det konkreta blandas med det abstrakta, det fysiska med det psykologiska, ofta i stora oljemålningar och teckningar.

Christina Råhlén
Konstnären söker sina motiv i det vardagliga och i de stora existentiella och samhälleliga sammanhangen. Experimenterar mycket i måleri, teckning och objekt och använder sig av både intuitionen och slumpen för att hitta uttryck som samtidigt präglas av djup och enkelhet.

Jan Hermansson
Han är huvudsakligen målare, gärna i det stora formatet. Människor och natur finner man oftast i hans verk och han prövar olika stilar och tekniker för att ladda sina figurer med mening och avläsbara sinnesstämningar i utsatta situationer och miljöer.

Tid: 30 november - 20 december
Plats: Konstfrämjandet Bergslagen, Örebro
Vernissage: 30 november, musik med gruppen Löfroth&Grabö 13:30 på vernissagedagen.

Konstfrämjandet Bergslagens öppettider