Konst i örebro län logotyp

Konstslingan äger rum 7 och 8 oktober och i år är det 9:e året. Det är en kulturupplevelse där du kan besöka konstnärer, gallerier, museer med guidade visningar på t.ex: Stenarbetsmuseet, Skoindustrimuseet m.m. Öppet hus på Kävesta folkhögskola med både lärar- och elevutställning. Det finns möjlighet att äta mat, dricka kaffe och på några ställen bjuds det på musik. Låt dig inspireras längs slingarande kulturvägar eller ta tåget mellan Örebro-Kumla-Hallsberg och nå över 15 besöksplatser inom gångavstånd. I samband med Konstslingan ges en kulturkalender ut och finns till försäljning.

Konstslingan har en samlingsutställning i Kumla på Biblioteket. Konstslingan är en kulturrunda i Örebro - Östernärke - Kumla- och Hallsberg.

På hemsidan: www.konstslingan.se kan du ladda ner folder med karta och se en kortfilm om de olika platserna för aktuellt år. Vill du titta på tidigare års Konstslingor finns det både ett galleri och filmarkiv.
KULTURKALENDER finns med klickbara datum, månad för månad där du får tips om aktuella utställningar runt om i mellansverige, samtliga länkade till utställningsplatsens hemsida. Vill du tipsa om en konstutställning, kan du maila in ditt tips på hemsidan så läggs den upp där.
HITTA TILL KULTUREN är en annan rubrik på sidan där du kan gå in och se många intressanta kulturella sevärdheter i Örebro län, även de länkade till respektive hemsida.

Kulturbiten arrangerar och samarbetar med Örebros-, Kumlas- och Hallsbergs kommuner.
Kontaktperson är Bo Eriksson 0704-57 05 87.

Kontakt

0704-57 05 87

Tillgänglighet

Galleri